Er denne Indien fineste time?

Rejser rundt i Indien i denne måned, i blændende kontrast til de indlysende niveauer af barske fattigdom, som kan ses i et stort antal borgere, fortæller noget i luften man, at Indien pulserende med energi til forandring. For hele næste et halvt århundrede Indien vil ses at fremstå som en af verdens mest succesfulde økonomier og vil rette plads sig selv som en ny verdensmagt.

økonomien er en drivkraft i denne ændring, ventes for at vokse med mere end syv procent for fjerde år i træk noget hidtil usete siden uafhængigheden er 1947.

En anden drivkraft er den overraskende bedrift at opretholde demokratiske styre i et land fyldt med ekstrem fattigdom. Premierminister Singh og hans regering i øjeblikket nyder en dekoration af komplimenter på den diplomatiske tabel over fremmede magter, med alle skubbet til en stilling på gunst, som landet tager større sæde.

Hvem kan benægte derefter motiverne for andre beføjelser i øjeblikket gør de komplimenterede? Anledning af Kina i økonomisk henseende, og så i militær magt, vil sikkert en dag udfordre USA på verdensplan overherredømme, og så der er en geopolitisk rationale til USA ‘s handlinger i øjeblikket, langt den mest oplagte af alle fremmede magter indsats.

Mens Indien glide mod de sovjetiske styrker i kolde krig gange, og dens nabo og lang sigt fjenden Pakistan sidled med USA under sidstnævntes krig med Afghanistan, har Indien ikke valgt sider bare endnu.

Så hvad at forvente for det kommende år? Godt, hvad USA bringer til bordet er løftet om fuldt samarbejde på det civile atomprogram, selv med fravær af Indien underskrivelsen af traktaten om ikke-spredning. Dette gør ikke gå med grænser dog, og en større grænse er tilbøjelige til at være en udsigt over på Indiens del af sine nære forbindelser med Iran, som USA varmer op sine bekymringer offentligt over nukleare spørgsmål i Iran.

Hvad Indien kan miste som følge af cosying op til USA er dens gode siddepladser i den foreslåede bygning af en gasledning, der kører fra Iran, gennem Pakistan til Indien som en del af et forsøg på at sikre sin fremtidige energibehov. Som landet accelererer økonomisk, dens store befolkning for at lave naturlig være olie og gas resource forholdet sværere filt. Projektet tilbyder også en udvidet håndtryk af fred og samarbejde til nabolandet Pakistan. Noget, som hvis ikke opnåede snart, vil væven stort over enhver potentielle vækst i diplomatiske bånd til verdens rige beføjelser, uanset dens økonomiske succes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.